Ostre Linje Ostre Linje Østre Linje Arkitektur og Landskap AS
Villa G

Indre Smaalenene

Prosjekttype: Enebolig

Oppdragsgiver: Privat

Størrelse: 150 m2

Status: Ikke bygget

Kategori: Arkitektur

Eksisterende enebolig fra tidlig 80-tall hadde behov for en betydelig oppgradering. Dessuten ville eier også utvide ved å inkorporere eksisterende garasje i eneboligen og bygge ny frittstående garasje.

 

Østre Linje valgte å beholde eksisterende bygningskropp som ble etterisolert etter dagens forskrifter. Den tidligere garasjen ble påbygd en etasje for å fange inn en fantastisk utsikt mot sør og kveldsol. Hele bygningskroppen, vegger og tak, er tenkt kledd i ubehandlet tre. Takrenner og nedløp er bygget inn bak kledning.

 

Man kommer inn i boligen mellom de to volumene i en gjennomlyst hall. «Tårnet» inneholder gjesterom/soverom og TV-stue, mens «langhuset» inneholder kjøkken, spisestue, peisestue og en privat soveavdeling med bad, garderobe og vaskerom. I peisestua er en del av bygningskroppen «kuttet av», og erstattet med en vinterhage.